06-53942247 info@robert-bos.com

THERAPEUTISCHE Behandelingen

Met de kennis en apotheek van een dierenarts en het gevoel van een therapeut kan voor uw dier een keuze gemaakt worden uit een breed pallet aan individuele behandelingen of voor combinaties hiervan. Hierdoor kan  voor iedere individuele  patiënt een uniek passend behandelingsplan opgesteld en uitgevoerd worden.

Een groot voordeel is dat ik tevens dierenarts ben en dus de mogelijkheid heb om, waar nodig, medicatie in te zetten.

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de bewegingen van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is het toepassen van verschillende technieken op de spieren, pezen, gewrichten en banden van het bewegingsapparaat van het dier. Het doel hiervan is bijvoorbeeld de sportprestaties van het dier te verbeteren, het herstel te bevorderen na bijvoorbeeld een blessure of een operatie, of een dier met chronische- of ouderdomsproblemen zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Dit kan door middel van verschillende technieken:

1-Bewegingstherapie

2-Massagetherapie

Op de opleiding in Duitsland heb ik kennis gemaakt met de zogenoemde Stress-point-massage volgens Jack Meagher. Hierover ben ik zeer enthousiast geraakt en deze methode is zeer geschikt voor dieren in de sport of voor oudere honden of paarden.

3- Fysische therapie

Hiervoor maak ik veel gebruik van lasertherapie. De grootse voordelen van de lasertherapie bij dieren zijn dat de behandeling pijnloos is en dat door het licht van de laser geen schade kan worden aangericht.

Lecher-antenne

De Lecher-antenne is een meetinstrument dat ingezet kan worden in de geneeskunde. Dit meetinstrument wordt gebruikt bij het opsporen van verstoringen en blokkades.

Acupunctuur

Acupunctuur kan eigenlijk bij alle aandoeningen ingezet worden maar wordt vooral, en met goede resultaten, veel gebruikt wanneer er sprake is van pijn of verlammingen.

De acupunctuurbehandelingen worden normaalgesproken uitgevoerd met naalden. Bij sommige dieren is het gebruik van naalden echter niet goed mogelijk en als goed alternatief hiervoor maak ik dan gebruik van het laser-apparaat.

Kinesiotape

Medical Taping  is een methode om spieren en gewrichten te tapen. De methode, die in Japan werd ontwikkeld, wordt humaan al veelvuldig toegepast.

Medical Taping kan verschillende fysiologische systemen beïnvloeden, te weten de huid, onderhuid, bloedcirculatie/lymfe, spieren, banden en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek op de Kinesio Tape kunnen deze systemen worden beïnvloed.

Lasertherapie

De laserenergie werkt op een vergelijkbare manier als zonlicht op de plantencellen werkt. Door het licht van de laser worden de cellen geactiveerd. Er komt meer energie vrij. Hierdoor wordt de tijd van het herstel van blessures verkort en wordt de wondgenezing bevorderd. Lasertherapie kan worden ingezet bij wondgenezing, pees- en spierblessures, zwellingen en pijnbestrijding. Tevens kunnen door de laser de acupunctuurpunten of spierpunten gestimuleerd worden. De grootste voordelen van de lasertherapie bij dieren zijn, dat de behandeling pijnloos is en dat door het licht van de laser geen schade kan worden aangericht.

VOOR EEN CONSULT OF  MEDICATIE

Voor een consult, advies of persoonlijke begeleiding kunt u contact opnemen. Het liefst in overleg via de WhatsApp. Ook voor overleg over medicatie, prijzen, bestellen of bezorgen ben ik bereikbaar.

VOOR EEN THERAPEUTISCHE BEHANDELING

Bij een eerste behandeling wordt uw dier door de ogen van zowel een dierenarts als van een therapeut meestal volledig onderzocht. Aan de hand van dit onderzoek wordt in overleg met de u als eigenaar een individueel behandelplan opgesteld.

Meestal zijn één of twee behandelingen voldoende. Vaak worden de behandelingen gevolgd door een controle na vier tot zes weken.

AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor vragen kunt u bellen. Vaak is het voor mij makkelijker om een WhatsApp-bericht te sturen naar 06-53942247.

Dierenarts Robert Bos

Locatie Kleine Huisdieren;

Oonksweg 33a
7622 AW Borne

Paarden;

Zuidkampweg 15
7524 NB Enschede

T: 06-53942247

E: info@robert-bos.com

Whatsapp